Matematik

Algebra

22. august 2010 af Mulle15 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

 Hej alle klogehoveder :-)

Jeg vil gerne have hjælp til to følgende regnstykker (jeg har allerede hævet parentesen på de to regnestykker, men ved ikke helt hvad jeg skal gøre efterfølgende, så det ville være dejligt, hvis I også viser udregningen):
 

-x2-x+x2-2x2+3x = ?

y2-y-x-x2-3x-y= ?

Venter jeres svar. På forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2010 af peter lind

Du skal blot se efter hvor mange x'er, y'er, x2'er og y2 der er


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2010 af Krabasken (Slettet)

Saml ens benævnte størrelser: x^2 * (-1+1-2) + x * (-1+3) =
-2x^2 + 2x

Næste opgave på samme måde - kom med dit bud


Svar #3
22. august 2010 af Mulle15 (Slettet)

 Okay jeg var bare lidt usikker på, om man godt kunne regne en x'er og x2'er sammen fx.

Vil det så give:

-x2-x+x2-2x2+3x = -2x2+2x

y2-y-x-x2-3x-y2  = -4x-x2-y


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2010 af Krabasken (Slettet)

Yep !


Svar #5
22. august 2010 af Mulle15 (Slettet)

 Takker :D


Skriv et svar til: Algebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.