Matematik

Lineær funktion

23. august 2010 af louisetb (Slettet)

Nogen, der ka hjælpe mig med denne her?  (:

Tabellen viser sammenhørende værdier af trykket P, målt i Pa, og temperaturen t målt i °C

t   l  5,0    l   10,1   l   29,9   l    40,0   l   70,2    l    90,1  

P l 231,1 l  235,1 l  251,1   l   260,2 l   285,1  l  301,5

Det oplyses, at trykket, målt i Pa, med god tilnærmelse kan beskrives ved en lineær funktion g af t.

En forskrift for g bestemmes?

Sammenhængen mellem temperaturen t, målt i °C, og temperaturen F, målt i grader fahrenheit, er givet ved: F = 1,8 * t + 32

Et udtryk for trykket som funktion af temperaturen målt i grader fahrenheit bestemmes?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2010 af mathon

   lineær regression
       giver

                               p(t) = 0,829927·t +226,753168                                  t målt i °C

                               p(t) = 0,461071·t +211,998910                                  t målt i °F


Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.