Matematik

Vektorregning???

23. august 2010 af ludvig111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

kan nogen hjælpe mig med nogle af disse fire opgaver. Jeg har prøvet at gøre alt for at løse dem men uden held. Jeg har løst nogle andre opgaver, men disse kan jeg simpelthen ikke.

Jeg håber nogen kan hjælpe

Mvh Ludvig

Vedhæftet fil: matematik hjælp.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Opg 1. Find først vektoren a fra diagonalernes skæringspunkt til det kendte hjørnepunkt. De øvrige hjørner finder du da ved at afsætte vektorerne â , -a og -â ud fra diagonalernes skæringspunkt.

Opg 2. Bestem p, så a•(a + pb) = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Opg 3. a, b, og c må formodes at være vektorer i planen. Da |a| = 1, |b| = 1, |c| = 1, og ab = 0 og ac = 0 , er vektoren a vinkelret på både b og c, og da b og c er egentlige vektorer, er b og c parallelle eller anti-parallelle, dvs. bc må være enten 1 eller -1.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2010 af mette48 (Slettet)

opgave 1) start med at lave en tegning.

opgave 2) hvis vinkelen skal være ret skal prikproduktet være 0

a • (a+p*b) = 0  a og b er vektorer


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Opg 4.

a) Idet O er koordinatsystemets begyndelsespunkt, gælder for trekantens tyngdepunkt T, at

OT = (OA + OB + OC)/3 . Derfor findes koordinaterne til trekantens punkt C som

OC = 3·OT - OA - OB .


Skriv et svar til: Vektorregning???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.