Matematik

Monotoniforhold

23. august 2010 af Gliop (Slettet)

Jeg vil meget gerne have hjælp til denne opgave.

En funktion f er givet ved
f(x)=4√x-1/2 x^2, x≥0.

Bestem monotoniforholdene for f.

Grafen for f og koordinatsystemets førsteakse afgrænser i første kvadrant et område M, som har et areal.

Bestem rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer, når M drejes 360° omkring koordinatsystemets førsteakse.


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. august 2010 af peter lind

Find f'(x) og undersøg fortegnsintervallerne for f'(x). F(x) er voksende for f'(x) > 0 og aftagende for f'(x)< 0.

Formlen for rumfanget af et omdrejnings er V=π∫abf((x)2dx. a og b finder du ved at finde grafen for f(x) skæring mede x-aksen.


Svar #2
23. august 2010 af Gliop (Slettet)

Når jeg differenterer ligningen, får jeg f'(x) = (2/√x)-x. Men jeg har lidt svært ved at finde diskriminanten til den differentierede ligning. Kan du hjælpe mig med det?


Svar #3
23. august 2010 af Gliop (Slettet)

Jeg ved godt formlen til diskriminanten(d=b^2-4ac), men jeg har svært ved at indsætte værdier. :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2010 af peter lind

Du skal ikke finde diskriminanten, Den eksisterer faktisk ikke for dette udtryk. Sæt 1/kvrod(x) ud foran en parantes i stedet og se på fortegnet af indmaden af parantesen.


Svar #5
24. august 2010 af Gliop (Slettet)

Jeg har fået x værdien til 2^(2/3) - passer det? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. august 2010 af mathon

   f '(x) = 2/√(x) - x

   f '(22/3) = 0                22/3 = 1,5874

monotoniforhold:
for 0<x<1,5874 er f '(x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende
for x>1,5874 er f '(x)<0, hvorfor f(x) er monotont aftagende
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. august 2010 af mathon

                        Vx = π·04 (f(x))2 dx                                (f(x))2 = 16x - 2x2,5 + 0,25x4


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.