Matematik

Trekant ABC

23. august 2010 af Jensen11 (Slettet)

hej allesammen.

jeg sidder altså lidt fast i en opgave her, så håber på i kan hjælpe mig

opgaven lyder:-

Figuren viser en trekant ABC, hvor vinkel C er ret. Punktet D ligger på siden BC. Det oplyses at b = 7,6 cm, og c = 8,1 cm.

Beregn vinkel A

Men hvordan kan jeg overhovedet finde ud af hvad vinkel A er når jeg ikke kender længden på a? jeg vil jo mene at for at regne vinkel A ud så skal jeg bl.a. sige a/c, men det kan jeg jo ikk når jeg ikk kender a! håber virkelig i kan hjælpe mig derude. på forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er en retvinklet trekant, så Pythagoras vil give dig a .


Svar #2
23. august 2010 af Jensen11 (Slettet)

altså sårn noget med b^2 * c^2 = a^2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Nej, ikke sådan. Pythagoras: c2 = a2 + b2 . Her kendes b og c .


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2010 af Gratian (Slettet)

du finder siden a ved at side b^2 + c^2 = a^2 , hvor du tager kvadratroden af a^2


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4. Det er ikke korrekt. Se #3. man finder a2 = c2 - b2 , så a = √(c2 - b2) .


Svar #6
23. august 2010 af Jensen11 (Slettet)

7,6^2(b) + 8,1^2(c) = 15,7^2   

kvadratroden af 15,7^2 = kvadratroden af 15,7^2 = 3,96 = a    

er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. august 2010 af Gratian (Slettet)

 hovsa, ups. Beklager, min fejl. Tak for rettelsem Andersen11


Svar #8
23. august 2010 af Jensen11 (Slettet)

Andersen11 kan du ikk lige sætte nogle tal ind i dit forslag og regne det ud så? er lidt forvirret lidt nu nemlig


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8

Jo, jeg skulle lige have tændt for Excel. Altså, idet vi forudstætter cm som længdenehed, b = 7,6 , og c = 8,1, så

a = √(8,12 - 7,62) = √(65,61-57,76) = √(7,85) = 2,802 i enheden cm .

Din anvendelse af kvadrater i #6 er mildest sagt fantasifuld.


Skriv et svar til: Trekant ABC

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.