Fysik

hvordan

23. august 2010 af Mahal-pigen (Slettet)

Jeg skal finde bølgelængden, perioden og bølgensfart i sådan en funktion: f(x,t) = 1,4 * sin(2pi(x/0.08 - t/0.03))

Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2010 af peter lind

En bølge med amplituden A, perioden T og bølgelængden λ har formlen f(x,t) = A*sin(2π(x/λ-t/T)+φ), hvor φ er en fase, som er 0 i din funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2010 af mette48 (Slettet)

perioden er 2π for vinkelen (2pi(x/0.08 - t/0.03))
 

både x og t er variable. Har du ikke nogle flere oplysninger?

skriv hele den oprindelige opgavetekst her


Svar #3
23. august 2010 af Mahal-pigen (Slettet)

altså en af opgaverne lyder:

En bølge er givet ved følgende udtryk (alle mål i m og s):
f(x,t)=1.4•sin(2pi(x/0.08 - t/0.03))
Bestem bølgelængden
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2010 af peter lind

Hvis du ser på funktionen i #1 og sammenligner den med din funktion kan du direkete aflæse nogle fysiske variable for din funktion


Svar #5
23. august 2010 af Mahal-pigen (Slettet)

vil det sige at 2pi er bølgelængden?

Jeg forstår det ikke helt. Har du ikke eksempler af sådanne opgaver?


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Din funktion hedder f(x,t) = 1,4·sin(2π(x/0,08 - t/0,03)) . Sammenlign den med det udtryk Peter Lind gav i #1:

f(x,t) = A·sin(2π(x/λ - t/T)) (med fasen φ=0), hvor A er amplituden, λ er bølgelængden, og T er perioden. Du skulle nu direkte kunne aflæse bølgelængden λ og perioden T .


Svar #7
24. august 2010 af Mahal-pigen (Slettet)

tusinde takker!


Skriv et svar til: hvordan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.