Kemi

ph hjælp

23. august 2010 af qrineflip (Slettet) - Niveau: A-niveau

Til en 250 ml målkolbe overføres 10,0 gram natriumacetat trihydrat (CH3COONa·3H2O). Der tilføres vand til kolben og natriumacetaten opløses, hvorefter der fyldes med vand til stregen.

a. Vis opløsningsreaktionen.

b. Beregn den formelle koncentration af natriumacetat i opløsningen.

c. Bliver opløsningen sur, neutral eller basisk? – begrund svaret

d. Beregn pH i opløsningen.
 

er der nogle der kan give mig noget hjælp til denne, evt med forklaringer ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2010 af gigas (Slettet)

a)
CH3COONa·3H2O (s) ---> CH3COO- (aq) + Na+ (aq) + 3H2O (l)  ### Saltet ioniseres i vandig opløsning.

b)

Benyt n = m/M til at finde stofmængden af opløst stof. Dernæst find den formelle konc. vha. c = n/V.


c)
Acetationen er en svag base. Prøv at overvej hvordan den reagerer med vand.

d)
Da acetationen er en svag base, skal du have fat i følgende formel: pOH = ½[pKb - log(cb)]. Efterfølgende kan pH findes som pH = 14 - pOH.
 


Svar #2
23. august 2010 af qrineflip (Slettet)

tusin tak for det. !


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2010 af mathon

                                                   M(CH3COONa·3H2O) = 136,09 g/mol

                                                    pKb(CH3COO-) = 9,24


Skriv et svar til: ph hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.