Matematik

integral

24. august 2010 af camillaa23 (Slettet)

jeg har prøvet at lave de her 3 opgaver.

(3x*lnx)dx -- her har jeg prøvet at bruge nogle regneregler og prøvet at bruge produkt reglen den lykkes bare ikke

så er der ( x^2 kvadratrod over x) har delt den op i 2 og brugt regnereglen x^a

og til sidst er der (lnx)^2

nogle der kunne være rare at hjælpe en i nød (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2010 af mathon

     ∫x·ln(x)dx = (1/2)x2·ln(x) - (1/2)·∫x2·x-1dx = (1/2)x2·ln(x) - (1/2)x2 = (1/2)x2·(ln(x) - 1) + k1

     3·∫x·ln(x)dx = (3/2)x2·(ln(x) - 1) + k                                         k = 3k1


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2010 af gigas (Slettet)

Til det første integral skal du bruge partiel integration

Og for at løse det andet integral skal du benytte at √(x) = x½, hvorefter du kan benytte regnereglen for det ubestemte integral af en polynomiumsfunktion.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2010 af mathon

sidste integral

se

Vedhæftet fil:integral_49.doc

Skriv et svar til: integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.