Fysik

Er ohm = Watt?

24. august 2010 af T-buch (Slettet) - Niveau: C-niveau

Først: Det ikke vanvittigt nemt at angive brøker herinde ;-)

Sad bare lige og legede lidt med de "opr.." enheder for Ampere og Volt og Watt ( C/s, J/C og J/s)

Men det gælder jo at R=U/I   (J/C / C/s) = J/s - hvorfor kalder vi det så Ohm og ikke Watt? Og der plejer jo at være en hel del logik i det her naturvidenskab - så hvis de har samme enhed er en modstand så en effekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du skal dividere korrekt:

Ω = V/A = (J/C)/(C/s) = (J/C)·(s/C) = (Js)/C2

Man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte brøk. Derfor er Ohm og Watt ikke den samme enhed.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2010 af Erik Morsing (Slettet)

hvordan kommer du tiol dette her? (J/C / C/s) = J/s


Svar #3
24. august 2010 af T-buch (Slettet)

Ja hvilken åndsvag fejl - jeg er vist ved at være træt

Tak for hjælpen

PS Hvor kan man slette eller skrive en andens navn i stedet for mit ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2010 af Erik Morsing (Slettet)

det kan du gøre på et stykke papir - brug et viskelæder


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3 -- Dit indlæg her er permanent.


Svar #6
24. august 2010 af T-buch (Slettet)

#5 Ja det var jo netop det ;-)


Skriv et svar til: Er ohm = Watt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.