Matematik

Omskriv til formen

24. august 2010 af Chinchill (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle,

jeg sidder med en opgave fra A-niveau eksamen som skal løses uden hjælpemidler.

Sagen er at jeg godt kan se hvordan fremgangsmåden er, men jeg kan ikke finde ud af at indsætte korrekt.

Håber der er nogle som kan hjælpe mig.

Omskriv 4x^2 - 12x + 9   til formen   (ax+b)^2

Håber der er nogle som kan hjælpe og meget gerne vise/forklare hvordan det skal gøres :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2010 af Isomorphician

Du skal have fat i dine kvadratsætninger:

(ax + b)2 = (ax + b)(ax + b) = a2x2 + abx + abx + b2 = a2x2 + 2abx + b2

Se om du ikke kan genkende noget i ovenstående i 4x2 - 12x + 9


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2010 af gigas (Slettet)

Du kan finde roden r for dernæst at omskrive din funktion til:
(x+r)2 for en negativ rod eller
(x-r)2 for en positiv rod


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2010 af mathon

                                   4x2 - 12x + 9 = (2x)2 - 2·(2x)·3 + 32                       sammenlign med

                                   (ax)2 - 2·(ax)·b + b2 = (ax - b)2


Skriv et svar til: Omskriv til formen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.