Fysik

Varmeafgivelse fra resistor..

25. august 2010 af deessee (Slettet) - Niveau: B-niveau

 En modstandstråd placeres i et bæger med 200ml vand. 

Trådens modstand er 4 Ohm. Gennem tråden løber en strøm på 2,5 ampere.

a) hvor meget energi afgiver tråden på 2 minutter?

b) hvor mange grader vil vandet i bægeret opvarmes (med forusat at al energi udnyttes)?

Hvilken formel skal jeg bruge, for at udregne det? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2010 af Jmjohansen (Slettet)

a) ohms lov og effektligningen

b) Q=mcp(T-T0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2010 af mathon

a)
                                     E = R·I2·t

b)
                                     ΔT = E/(m·c)                                               200 mL vand har massen 0,200 kg
                                                                                                        cvand = 4,186 kJ/(kg·K)


Skriv et svar til: Varmeafgivelse fra resistor..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.