Matematik

Aditionsformler

25. august 2010 af diamante (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej .. Jeg er helt på bar bund med dette projekt jeg skal i gang med, så jeg håber der er nogen der kan hjælpe mig lidt på vej.

Spørgsmål:

g) Afsæt de to retningsvektorer med en retningsvinkel på u og en retningsvikel på V og beregn cos(u-v) ved hjælp af cosinus til en vinkel mellem to vektorer.

h ) Bestem ligeledes sin(u-v)

i) Ud fra symetrierne på enhedscirklen opskriver du cos(-v) og sin(-v). Beregn derpå cos(u+v) = cos(u-(-v) og sin(u+v)

j) Beregn cos(2u) og sin (2u)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2010 af Duffy

Prøv nu selv først, ellers lærer du ikke noget...


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

g) u-v er vinklen mellem de to vektorer. Benyt, at der er en sammenhæng mellem skalarproduktet af to vektorer og cosinus til vinklen mellem de to vektorer.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2010 af mathon

se


Svar #4
25. august 2010 af diamante (Slettet)

Fedt ! Mange tak for den vedhæftet fil.. Den er jo super !


Svar #5
27. august 2010 af diamante (Slettet)

Hej jeg har lige endnu et spørgsmål..

Når jeg udregner cos(u-(-v) giver det:

cos(u-(-v) = prikprodukt af de to vektorer = cos(u)*cos(-v)+sin(u)*sin(-v)

=> cos(u+v) = cos(u)*cos(v)+sin(u)*sin(v)

Hvordan kan det være at fortegnene skifter på højre side af lighedstegnet, når der ikke står minus-minus ligesom på venstre side?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. august 2010 af mathon

fordi:
              • cos(-v) = cos(v)                       cos er en lige funktion
              • sin(-v) = -sin(v)                        sin er en ulige funktion

             

..............

cos(u-(-v) = prikprodukt af de to vektorer = cos(u)·cos(-v)+sin(u)· sin(-v)

=> cos(u+v) = cos(u)·cos(v) +sin(u)·(-sin(v)) = cos(u)·cos(v) - sin(u)·(sin(v)


Svar #7
27. august 2010 af diamante (Slettet)

hvis jeg så har sin(u+v)

Sin(u+v) = det(a,b) = cos(u)*cos(v) - sin(u)*sin(v)

hvordan ender jeg her med at få: cos(u)*cos(v) + sin(u)*sin(v) ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. august 2010 af mathon

...du blander skalarprodukt og determinant sammen


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. august 2010 af mathon

se


Skriv et svar til: Aditionsformler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.