Matematik

Gudenåcentralen

25. august 2010 af Berken (Slettet) - Niveau: 10. klasse

hej allesammen jeg har prøvet lede efter denne her opgave jeg har løst noget af opgaven, men har lidt svært ved resten håber der er en der kan hjælpe.

1921:

Pris pr 1 kWh : 0,15 kr                  Løn: 14 kr. pr dag                    arbejddagens længde: 12 timer

2001:

pris pr 1 kWh : 1,37                       Løn: 90 kr. pr dag                   arbejddagens længde: 7 timer 24 minutter  

opg. 1.1 Hvor stor er stigningen i prisen for 1 kWh fra 1921 til 2001?

- 1,37 kr. - 0.15 øre = 1.22 kr. 

1,37/ 0.15 * 100 = 913,3 %  

opg. 1.2 Hvor mange minutter varede en arbejsdag i 1921?

- 12 timer * 60 min. = 720 min.

Der bruges 1.5 kWh til at opvarme vand til et brusebad.

opg 1.3 Hvor mange minutters arbejde kostede et brusebad i 1921?

- 0.15 kr. kWh * 1.5 kWh = 0.225 kr. 

14 / 12 = 1.17 kr. pr. time 

0.225 / 1.17 = 0.19 time 

0.19 * 60 = 11,54 min.   

Opg 1.4 Sammenlign prisen for elektricitet med lønnen i 1921 og med lønnen i 2001.

  ^^ Det er den opgave jeg har lidt svært ved. Nogle der har gode råd til hvordan jeg kan løse opgaven på?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2010 af peter lind

Det er lidt uklart. Er det dagslønnen eller er det timelønnen, der skal sammenlignes med ? Find hvor mange dage,timer eller minutter, der skal arbejdes for at kunne kæbe 1 kWh


Svar #2
25. august 2010 af Berken (Slettet)

Det er dagsløn


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2010 af peter lind

Så skal du finde hvor mange kWh du kan kæbe for en dagsløn


Skriv et svar til: Gudenåcentralen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.