Fysik

Beregne cirklens radius når man har omkredsen?

25. august 2010 af liiiiiiine (Slettet) - Niveau: C-niveau

Håber der er nogle som kan hjælpe mig med en opgave jeg har fået i fysik der lyder således:

Omkredsen af en cirkel er 28 m

Beregn cirklens radius.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du skal bruge, at forholdet mellem en cirkels omkreds og dens diameter er lig med tallet π. Dette gælder for alle cirkler.


Svar #2
25. august 2010 af liiiiiiine (Slettet)

Jamen jeg leder efter en formel, så jeg kan regne det ud


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 -- Kan du ikke se formlen af det, jeg skrev i #1?

(omkreds)/(diameter) = π , så

(omkreds) = π·(diameter)

O = πd = 2πr


Skriv et svar til: Beregne cirklens radius når man har omkredsen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.