Matematik

omskriv udtryk

26. august 2010 af cul8r (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey alle sammen.

Jeg har brug for lidt hjælp med noget matematik.

Opgaven går ud på, at jeg skal omskrive nogle matematiske udtryk som fx. x2+y2+2xy

Er der nogen her inde, der ved, hvordan man gør det ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. august 2010 af gigas (Slettet)

Hej,
Du skal formentligt bruge kvadratsætningerne:

(x+y)2 = x2 + y2 + 2xy
(x-y)2 = x2 + y2 - 2xy
(x+y)(x-y) = x2 - y2
 


Svar #2
26. august 2010 af cul8r (Slettet)

tusinde tak :D men hvordan gjorde du ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2010 af gigas (Slettet)

Givet det udtryk du har skrevet, så skal du identificere dine x'er og y'er, og da omskrive udtrykket til formen på venstre side i den først kvadratsætning.


Svar #4
26. august 2010 af cul8r (Slettet)

ok tak :)


Skriv et svar til: omskriv udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.