Matematik

sinusfunktion

26. august 2010 af ernst88 (Slettet) - Niveau: A-niveau

f(x)=7+sin((t-2)/2)

jeg skal finde det punkt på grafen hvor den stiger mest

så det vil sige det punkt hvor f`(x)= den højeste værdig

hvordan gør jeg det


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2010 af gigas (Slettet)

Hej,

Du skal differentiere din funktion 2 gange så du får f ''(x).
f '(x)'s ekstremum / ekstrema finder du da ved at sætte f ''(x) = 0, som løses mht. x. Hvis der er flere ekstremumspunkter, er din løsning den x-værdi for hvilken f '(x) har den højeste værdi.

Håber det kan hjælpe.


Svar #2
26. august 2010 af ernst88 (Slettet)

tak


Skriv et svar til: sinusfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.