Kemi

pH

27. august 2010 af muslile (Slettet)

Hej. Jeg håber nogen kan hjælpe mig med min opgave. På forhånd tak

hvad er [OH-] i en opløsning hvor pH'en er 7,4?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2010 af JKaram (Slettet)

Kender du sammenhængen imellem pH og pOH?

Kender du sammenhængen imellem pOH og [OH-] ?

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2010 af mathon

eller
  ved 25ºC

          pOH = 14 - pH = 14 - 7,4 = 6,6

          [OH- ] = 10-pOH = 10-6,6 = 2,51·10-7 M


Svar #3
27. august 2010 af muslile (Slettet)

#2
 

eller
  ved 25ºC

          pOH = 14 - pH = 14 - 7,4 = 6,6

          [OH- ] = 10-pOH = 10-6,6 = 2,51·10-7 M

Hvordan får du 2,51·10-7 M? Når jeg regner 10-6,6 får jeg 0.000000251..


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2010 af mathon

...hvilket er det samme blot med forskellig notation 

(alle de nuller har du ingen glæde af - brug videnskabelig notation)


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2010 af mathon

I folkeskolen lærte du,
at
       alle reelle tal kan skrives på formen
  
           t = a·10n    

hvor
         1 ≤ |a| < 10 og n ∈ Z (n er hel)


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.