Matematik

afstand mellem punkt og linje

29. august 2010 af tomassongirl (Slettet)

Bestem afstanden fra linjen m til punktet P, når
m: 3x-4y=9 og P(5,-1)
Bestem derefter koordinatsættet til det punkt man får, når P spejles i m (altså et punkt der ligger lige så langt fra m på den anden side af m).


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2010 af mathon

Punktet P(m,n)'s afstand fra                      
                                        linjen                  L:  ax + by + c = 0


                                        dist(L,P(m,n)) = |a·m + b·n + c|/√(a2+b2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2010 af mathon

specifikt:

Punktet P(5,-1)'s afstand fra                      
                                        linjen                  L:  3x + (-4)y + (-9) = 0


                                        dist(L,P(5,-1)) = |3·5 + (-4)·(-1) + (-9)| / √(32+(-4)2)


Skriv et svar til: afstand mellem punkt og linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.