Matematik

Potensvækst

29. august 2010 af Imprafir (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej, sidder med en opgave som lyder følgende:

En person har to diamanter. Den ene diamants diameter er 20% større end den anden diamants diameter.

Hvor mange % er den store diamants vægt større end den lille diamants vægt?

Jeg kan oplyse at a=3,5729 og at b=0,001893

Dvs. f(x)=0,001893*x^3,5729

f(x) angiver diamantens vægt, og x angiver diamantens diameter.

Nogle der kan hjælpe mig på vej?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2010 af mathon


                     y2/y1 = (x2/x1)a

                    y2/y1 = 1,20

                    (y2-y1)/y1 = (1,20a - 1)

                    (Δy/y1)·100% = (1,203,5729 - 1)·100%

           


Skriv et svar til: Potensvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.