Fysik

hvor meget kan den bære ???

29. august 2010 af thelight - Niveau: 10. klasse

Hej jeg har en opagave som jeg bare slet ikke forstår

målene på min plade er 4 m * 3 m * 75 cm  og min densitet er på 750 kg/m3 den kommer i noget vand   . og jeg skal så finde ud af hvor meget den kan bære ??? men hvordan gør man ??

jeg har prøvet at gøre det på den her måde men er slet ikke sikker

4*3*0,75 = 9  (dette er rumfang)

9 * 750 = 6750 kg ??    (dette er masse ) 

ps hvordan kan jeg vide hvor meget træpladen vejer ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2010 af peter lind

Det er det du lige har fundet. Brug dernæst Arkimedes lov at opdriften på pladen er vægten af den masse vand den fortrænger sammen med at den ikke må synke dybere end pladens tykkelse.


Svar #2
29. august 2010 af thelight

vad er det jeg lige ar fudnet ?

men vis nu vi siger at min plades tykkelse er på 75 cm hvordan ved jeg overhovedet hvor langt den vil synke i første omgang uden at bære noget ?


Svar #3
29. august 2010 af thelight

og kan det passe en en træplade kan veje  6750 kg ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2010 af peter lind

#3 ja., #2 Det kan du godt beregne; men det spørges der jo ikke om.

Hvis pladen skal holde sig flydende må vægten af plade +m(hvor m er massen lagt oven på pladen) højst være så stor at den ikke overstiger  massen af det vand, som pladen kan fortrænge når den er helt neddykket altså rumfanget af pladen * massefylde af vand.


Svar #5
29. august 2010 af thelight

så du sier altså at jeg skal  regne det med hvor meget kan træpladen bære ved at sige 9 * 6750 kg = 60750 kg ??

kan den så bære så mange kilo ? det lyder altså ikke så sandsynligt eller hvad mener du ? jeg forstår det altså ikke


Svar #6
29. august 2010 af thelight

men 9 tallet er jo ikke vægt men rumfang og jeg aner ikke hvordan jeg skal finde vægten


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. august 2010 af peter lind

Du skal finde massen af det vand som som pladen kan fortrænge. Det er massefylden af vand *rumfanget af pladen. Det er det maksimale den kan holde til. Dette inkludere vægten af pladen


Svar #8
29. august 2010 af thelight

er det så ikke 1000 (massen af vand) * 9 ?? altså 9000


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. august 2010 af peter lind

Næsten. De 9000 kg er vægten af pladen + det pladen kan bære.


Svar #10
29. august 2010 af thelight

men vordan kan jeg finde ud af vad væten af pladen alene er og vor meet pladen hjest kan bære ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
29. august 2010 af peter lind

Det første har du selv korrekt beregnet i #3. For resten se #8 og #9


Svar #12
29. august 2010 af thelight

så det er 9000-6750 kg = 2250 kg som pladen kan bære ??


Svar #13
29. august 2010 af thelight

please en eller anden jælp mig


Brugbart svar (0)

Svar #14
29. august 2010 af peter lind

korrekt


Svar #15
30. august 2010 af thelight

Peter lind du er bare det største og klogeste geni jeg nogensinde har mødt. Tænk at nogle mennesker kan være født med et hovede der kan klare så svære opgaver og endda gider hjælpe en masse folk ...Tusind gange tusind tak


Skriv et svar til: hvor meget kan den bære ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.