Matematik

hjælp..

29. august 2010 af almedinaaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej

Jeg er ikke helt med, hvordan jeg skal beregne denne opgave:

Angiv en ligning for tangenten i punkteet (1,f(1)) når f(x)=x^4-2x^3+a.

Bestem derefter en ligning for tangenten i (1,f(1)), når f(x)=x^3(x-2).

-Håber nogen kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2010 af peter lind

Ligningen for en tangent til grafen for en funktion f(x) gennem (x0, f(x0)) er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Svar #2
29. august 2010 af almedinaaa (Slettet)

 tak for hjælpen.


Skriv et svar til: hjælp..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.