Matematik

st

29. august 2010 af missunknow (Slettet)

Funktionen f er bestem ved, at f(x)=6-3x. Bestem den stamfunktion F til f, der har linjen med ligningen y=4 som tangent. Angiv derefter den stamfunktion G til f, hvis graf har linjen med ligningen ??=??x+2 som tangent.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Bestem først de generelle stamfunktioner til f(x), dvs et udtryk, hvori der indgår en vilkårlig konstant k. I den første opgave fastlægges k, så linien med ligningen y=4 er tangent til stamfunktionens graf. I den anden opgave skal konstanten fastlægges, så konstantleddet i tangenten er 2.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2010 af mette48 (Slettet)

f(x)=6-3x

F(x)=6x - 3/2 x2+k

tangent y=4  og  f(x)=6-3x ⇒ 4=6-3x ⇒ x=2/3

Grafen går gennem punktet (2/3,4)  indsættes i F(x) hvorefter k kan beregnes


Skriv et svar til: st

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.