Fysik

halveringstid

29. august 2010 af Matematikgym (Slettet) - Niveau: C-niveau

Et radioaktivt præparat består af 20 mg Bi-212. I løbet af tre timer er mængden af Bi-212 faldet til 2.5 mg på grund af det radioaktive henfald.
Et andet radioaktivt præparat består af 80mg bi-212
Hvor lang tid går der, inden der ligeledes kun er 2.5 mg bi-212 tilbage af dette præperat ?

Skal jeg benytte formlen N(t)=N*(1/2)^t/t½

Eller hvordan skal denne opgave løses.

p.s. er det nødvendigt at slå halveringstiden op i en data bog, eller kan denne også beregnes?

på forhånd tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2010 af mathon

                 det nødvendigt at slå halveringstiden op i en databog

                       

                       


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2010 af mathon

     T½(212Bi) = 60,5 minutter


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2010 af mathon

         

                     når tiden måles i minutter
haves

                     N = No·(1/2)t/T½

                     N = No·((1/2)1/T½)t = No·((1/2)1/60,5)t = No·0,988608t


Skriv et svar til: halveringstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.