Matematik

faktoriser polynomier...??

29. august 2010 af jansp (Slettet) - Niveau: A-niveau

 ''Faktoriser hvert af polynomierne'':

f(x)=4x^2+x-3 og g(x)=x^2-4x

hvordan gør man det (skriftligt med hånden, og altså uden brug af lommeregner/pc)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2010 af mathon

når d>0:

     f(x) = a·(x-rod1)·(x-rod2)

rødderne kan en på A-niveau beregne uden hjælpemidler


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2010 af mette48 (Slettet)

g(x)=x^2-4x                    sæt x udenfor parentes

f(x)=4x^2+x-3                 (2x +2 )(2x-1½) = 2(x+1)(2x-1½)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2010 af mathon


                 f(x) = 4(x+1)(x-(3/4))


Skriv et svar til: faktoriser polynomier...??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.