Matematik

Tre Trins reglen Mat A

30. august 2010 af BigNTasty (Slettet) - Niveau: A-niveau

Heey!
Jeg leder efter en der kan forklarer tre trins reglen ret grundigt. Vi er igang med et optimeringsprojekt og jeg håber at få et dejligt svar fra en af jer.
Mvh Christian B 


Brugbart svar (2)

Svar #1
30. august 2010 af mathon

1)
               f(xo+h) - f(xo)                                                                    y-tilvæksten

2)
               [f(xo+h) - f(xo)]/h                                                               forholdet mellem y- og x-tilvækst

3)
              lim [f(xo+h) - f(xo)]/h = f '(xo)                                              forholdets grænseværdi for infinitesimal
              h→0                                                                                   x-tilvækst
             
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. august 2010 af mathon

evt. skrevet


1)
               f(x+Δx) - f(x)

2)
               [f(x+Δx) - f(x)]/Δx

3)
              lim [f(x+Δx) - f(x)]/Δx = f '(x)
              Δx→0
 


Svar #3
30. august 2010 af BigNTasty (Slettet)

 Kan du beskrive det sårn... grundigt med ord til :)?


Brugbart svar (2)

Svar #4
30. august 2010 af Tyrael (Slettet)


Tretrinsreglen er anlagt ud fra den betragtning, at sekantens hældning går imod tangentens hældning, når tilvæksten i x går imod 0


1):

asek = Δy/(Δx) = f(x0+h)-f(x0) / (x0+h - x0)

2): Reducér 

f(x0+h)-f(x0) / (x0+h - x0)
 

3)
atan = lim (f(x0+h)-f(x0) (h) = f ' (x0)
         h→0


Svar #5
30. august 2010 af BigNTasty (Slettet)

 Takker :D
Spg: In Plain danish, hvad vil det så sige at x går mod 0?


Brugbart svar (2)

Svar #6
30. august 2010 af mathon

...at den værdi, der går mod nul, bliver meget lille


Svar #7
30. august 2010 af BigNTasty (Slettet)

 Tak til begge 

!


Brugbart svar (1)

Svar #8
30. august 2010 af Economist (Slettet)

Søg og du skal finde..

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=879372

hvor det er gennemgået både generelt og med eksempel OG linket til en video, hvor en gymnasielærer forklarer det to gange.


Skriv et svar til: Tre Trins reglen Mat A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.