Historie

trussel mod demokrati..

30. august 2010 af Yow! (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvad kan være den største trussel mod et morderne demokrati....

teorisme.. og hvad mere..? any ideas...?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2010 af Kenya (Slettet)

kæmpe katastrofer - alle systemer vil bryde ned

Sindsyge personer der får fr meget magt


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2010 af ramme2 (Slettet)

Udemokratiske kræfter der vokser sig stærke er nok en meget generel trussel imod et demokrati.  Terrorhandlinger truer stabiliteten i et samfund, men der skal nok meget af den slags til, før det vælter demokratiet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2010 af morten79 (Slettet)

Svaret på dit spørgsmål er i høj grad et holdningsspørgsmål. Du kan angribe det fra forskellige vinkler. F.eks 1)hvad defineres (f.eks. i medierne) som en trussel mod demokratiet. Altså der er nogen der mener at vide hvad demokrati er (her kan du skrive noget om hvad de vælger at fremhæve f.eks. ytringfrihed mv.) og disse mennesker beskriver derefter  noget som en trussel f.eks.(terror) - I en sådan analyse må du lede efter argumentationssammenhænge. Altså sammenhængen/modsætningen mellem hvad de mener er demokrati og hvad de mener truer det.

2) Du kan vælge at gå lidt mere teoretisk til værks og selv operere med demokratiforståelser. (Du kan her tage fat i det direkte demokrati, repræsentativt demokrati og deliberativt demokrati og definere disse). Hvis man grundlæggende antager at demokrati er en måde hvorpå alle mennesker får mulighed for at deltage i det samfund de lever i via en række anordninger, valg, mødefrihed, og frihed til debat, så er der lige pludselig en række andre faktorer man kan sige altid vil true et demokrati. Grundlæggende er handler demokrati således om forholdet mellem en central magt og decentralt råderum. Her har vi jo Danmark en regering, ministrier, styrelser, regioner og kommuner. Disse er formelle former af vores demokrati. En måde at uddelegere magt og beslutninger på. Udfra dette perspektiv er demokratiet hele tiden til forhandling lokalt og centralt. - OG man kan stille spørgsmålstegn ved og diskuttere om f.eks. de mange centralistiske tiltag (SKAT, samlede centrale borgerservicecentre)  som vi ser i Danmark idag egentlig ikke er problematiske udfra forskellige former for Demokrati. Man kan i hvert fald diskuttere hvilke konsekvenser dette har for vores demokrati. Du kan f.eks. også inddrage nogle af de argumenter fra den kørende debat om "udkants Danmark" som eksempler på nogle af de udfordringer demokratiet står overfor.


Skriv et svar til: trussel mod demokrati..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.