Matematik

Bøvl med polynomier

28. marts 2005 af Veeand (Slettet)
God eftermiddag.

Jeg er blevet stillet en opg.:

p(x)=ax^2+2x-4

bestem tallet a, når det oplyses at p'(3)= -1

Er der nogen der kan hjælpe mig igang med opgaven? Skal jeg differentiere andengradsligningen eller hvad?

På forhånd mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2005 af frodo (Slettet)

1) det er ikke en andengradsligning, men et andengradspolynomium, som du selvfølgelig differentierer, da der står p'(x).

Så differentier, og sæt 3 ind, og sæt lig -1. Isoler a derudaf.

Svar #2
28. marts 2005 af Veeand (Slettet)

Kan det så passe, at den differentieret ser således ud:

p'(x)= a * 2x + 2?

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2005 af Allan Hansen (Slettet)

Jep..så skal du bare gøre hvad frodo nævner.

jeg citere:
Så differentier, og sæt 3 ind, og sæt lig -1. Isoler a derudaf.

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. marts 2005 af Duffy

p(x)=ax^2+2x-4

bestem tallet a, når

det oplyses at p'(3)= -1


p'(x)=2ax+2


p'(3)= -1 = 2a*3+2 = 6a+2


-1 = 6a+2


-3 = 6a


a = -2

&&&&&&&&&&&&&&&

p(x)=-2x^2+2x-4



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. marts 2005 af Duffy

#4: HOVSA!

p(x)=ax^2+2x-4

bestem tallet a, når

det oplyses at p'(3)= -1


p'(x)=2ax+2


p'(3)= -1 = 2a*3+2 = 6a+2


-1 = 6a+2


-3 = 6a


a = -1/2

&&&&&&&&&&&&&&&

p(x)=-1/2x^2+2x-4


Duffy

Skriv et svar til: Bøvl med polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.