Matematik

Haaaastig hjælp !

30. august 2010 af ludvig111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

Jeg skal beregne hvor meget luft der er under kuglen i isvaflen.

Jeg har prøvet alt men jeg kan ikke komme frem til noget :(

Pleasse kan noget hjælpe hastigt

Vedhæftet fil: matematik hjælp.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2010 af Krabasken (Slettet)

Vi kalder vaflens bundvinkel for v. Tænk dig nu vaflen delt ned igennem, så ser du (på tegningen) to retvinklede

 trekanter med kateter på hhv. 18 og 6/2= 3 cm. Sinus til v/2 er da 3/18, hvilket giver v/2 = 9,594 grd. og dermed v =

19,188 grd.

Da jeg formoder, dine røde radier skulle have være vinkelret på vaflens sider (som jo er tangenter til cirklen) har vi en

firkant med vinklerne 19,188 + 2 * 90 grd., hvilket giver 160,812 grd. til den sidste vinkel (sum 360 grd.), som netop er

vinklen mellem de to radier, som du ønskede at kende.


Skriv et svar til: Haaaastig hjælp !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.