Matematik

variablesammenhænge

30. august 2010 af sissasine (Slettet) - Niveau: C-niveau

 kære i derinde

så er den sidste startet i gymnasiet og nu vil hun gerne have hjælp men ......  jeg er d...   men vil altså lære det

stykket lyder : opskriv en formel for rumfanget af en lukket kasse  hvis længde er 1,4 gange større end bredden, og hvor højden er halvdelen af bredden

næste stykke lyder:

opskriv en formel for overflade arealet.

tilsidst isoler højden i hver af de to formler.

er der en der vil forklare det på den mest simple måde ( skæres ud i pap) tusind tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Prøv selv at skære en kasse ud i pap og leg med den, så kommer det nok.

Kald kassens længde, bredde, og højde for L, B og H. Udtryk nu de kendte oplysninger:

længde er 1,4 gange større end bredden: L = 1,4·B

højden er halvdelen af bredden: H = B/2

Fremkald formlen for rumfanget af en kasse:

V = L·B·H ,

og indsæt heri udtrykkene for L og H udtrykt ved B:

V = 1,4·B·B·B/2 = 0,7·B3 .

Hvis vi i stedet skulle isolere H, lyder formlen

V = 0,7·B3 = 0,7·(2H)3 = 8·0,7·H3 = 5,6·H3

Prøv nu selv at opstille en formel for overfladearealet.


Svar #2
30. august 2010 af sissasine (Slettet)

 åh så faldt tiøren, tusind tak :) er nok tilbøjelig til at tro det værste og så er det jo lige til, ihvertfald i dette stykke


Skriv et svar til: variablesammenhænge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.