Matematik

Skæringen..

31. august 2010 af Krustin (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg skal finde skæringen mellem to punkter.

Jeg har følgende ligninger:

y = 34,15x + 581,25 og y = 49,38x+308,75

hvis jeg bare skal sætte dem sammen, kan det så godt passe at resultatet er x = 17,8923.

Hvis ikke, vil jeg meget gerne have forklaret hvordan opgaven ellers skal løses :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2010 af mathon

...du skal finde skæringen mellem to rette linjer

det passer, at skæringspunktets 1.koordinat  x = 17,8923    ;-D


Svar #2
31. august 2010 af Krustin (Slettet)

Altså, min opgave lyder på at jeg skal finde ud af hvor stort vandforbruget skal være, for at en forbruger i Holstebro skal betale mindre end en forbruger i Hillerød

og det eneste jeg har er de to ligninger/funktioner.

Er svaret så 17,8923 - eller hvordan? :-P


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2010 af mathon

                    Holstebro             Hillerød

                 49,38x+308,75 <  34,15x + 581,25


Svar #4
02. september 2010 af Krustin (Slettet)

Men det besvarer jo ikke hvor stort vandforbruget skal være, for at en bruger i holstebro skal betale mindre end en forbruger i hillerød :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2010 af mathon

det gør det netop,
når du har løst uligheden


Skriv et svar til: Skæringen..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.