Matematik

HASTER..STAMFUNKTION + INTEGRAL

31. august 2010 af s123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej er der nogen der kan hjælpe mig med :

benyt den angivne substitution til at bestemme ∫ ln(2x-3)dx, t = 2x-3

og

bestem ved integration ved substitution nedenstående ubestemte integraler

∫(1+sin(x/3))dx


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2010 af mathon

1)

    t = 2x-3 og dermed dx = (1/2)dt

    ∫ ln(2x-3)dx =(1/2)· ∫ ln(t)dt = (1/2)(t·ln(t) - t) + k = (1/2)·((2x-3)·ln(2x-3) - (2x-3)) + k


Svar #2
31. august 2010 af s123 (Slettet)

hvad med den anden?


Svar #3
31. august 2010 af s123 (Slettet)

men svaret til 1) skal helst give (x-3/2)ln(2x-3)-x+k  !!!


Skriv et svar til: HASTER..STAMFUNKTION + INTEGRAL

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.