Matematik

integrere med minus??

31. august 2010 af Gitse (Slettet)

Hej,

Hvordan kan jeg integrere noget opløftet med minus, altså fx: ∫(1/(x3)dx = ∫(x -3)dx ???

På forhånd tak! :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2010 af erduenfisk (Slettet)

reglen er jo at når f(x) =x^a, så er F(x)= (x^(a+1))/(a+1)

a må dog aldrig være minus en, men det er det jo heller ikke i dette tilfæde, for så er der en anden regel i integralregningen


Svar #2
31. august 2010 af Gitse (Slettet)

 opgaven er: ∫(x -3)dx og facit giver mig: −1/(2x2) ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2010 af erduenfisk (Slettet)

Ja det er rigitg,

hvis du følger reglen får du jo at facit = x^(-3+1)/(-3+1) = x^-2/-2, hvilket er lig med -1/(2x^2)


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2010 af mathon

    ∫(x -3)dx = -(1/2)·x-2 + k


Svar #5
31. august 2010 af Gitse (Slettet)

nårh ja, kan godt se det nu! tusind tak! :D


Skriv et svar til: integrere med minus??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.