Kemi

Fra % til molær

01. september 2010 af Xesis (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg søger hjælp til at finde formlen for hvordan man går fra % til molær i opløsninger.

I må meget gerne forklare formlen (udledning), og ikke bare skrive den.

På forhånd tak.

Mvh.

Nicky Mattsson


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2010 af mathon

du skal kende opløsningens densitet
og masse-%

massen af opløst stof msolvent, når opløsningens masse er m og opløsningens densitet er d:

                                                     msolvent      =           (p/100)·m = (p/100)·V·d

                                                     nsolvent      =            (p/100)·V·d/M

                                                     c = n/V      =            ((p/100)·V·d/M) / V = (p/100)·d / M

enhed: [d] = g/L


Skriv et svar til: Fra % til molær

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.