Matematik

isoler x?

01. september 2010 af marie1718 (Slettet)

Jeg vil høre om der er nogle der vil vise mig hvordan man isolere x i disse to opgaver med ligninger? gerne med udregning, så jeg selv kan lave resten :-)

Opgave 1 :      y(x/y+y)=1/z

Opgave 2:       a/x+2=1/x

PÅ FORHÅND MANGE TAK!


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:reduktion_10.doc

Svar #2
01. september 2010 af marie1718 (Slettet)

tak :) har prøvet at regne den anden kan det passe at resultat er: x = a???


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2010 af mathon

Opgave 2: a/x+2=1/x

                står der

                                 1)  a/x  +  2 = 1/x

                                 2)  a/(x+2) = 1/x                     ?


Svar #4
01. september 2010 af marie1718 (Slettet)

der står: 1) a/x   +   2 =   1/x

jeg står mellem resultaterne x=a eller x=a-1      er jeg helt forkert på den?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2010 af mathon

                          a/x + 2 = 1/x            x≠0                    multiplicer med x

                          a  +  2x  = 1

                          2x = (1-a)                                          divider med 2

                          x = (1-a)/2


Skriv et svar til: isoler x?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.