Matematik

Suk

01. september 2010 af Molzar (Slettet) - Niveau: B-niveau

Suk...
Har disse opgaver for til på fredag, og jeg er mildest talt forvirret.

Bestem konstanten a i hvert af følgende tilfælde, så de to linjer bliver parallelle.

1).
2x+y=2
3x+(a+1)y=2

2).
y=a^2x+2ax+7
y=ax - 3

Jeg vil >>meget<< gerne have fremgangsmåden i stykkerne, da en opremsning af matematiske regler nok ikke vil hjælpe særlig meget. : /
På forhånd tak! 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2010 af mathon

1)
               normalvektorernes determinant skal være lig med 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2010 af mathon

2)

       er ligningen for en parabel og en ret linje


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

2) skal nok læses

y = a2·x +2ax +7 , og
y = ax -3

Linierne er paralle, hvis de har samme hældningskoefficient.


Skriv et svar til: Suk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.