Matematik

haster!!

01. september 2010 af lisabella (Slettet)

hej

jeg har tre skæringspunkter nemlig (-9,0,0) og (0,9,0) og (0,0,-18)

jeg skal beregne arealet af den trekant disse punkter fastlægger

på forhånd tak:d


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Find sidelængderne og benyt Herons formel.


Svar #2
01. september 2010 af lisabella (Slettet)

jeg kender ikke Herons formel. er det også med i vektor


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvis a, b, c er sidelængderne i trekanten, sættes

s = (a+b+c)/2 , og trekantens areal er

T = √[s(s-a)(s-b)(s-c)]


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Man kan også bemærke, at trekanten er ligebenet med sidelængderne 9√2, 9√5 og 9√5 . Man kan da beregne højden på den korte side til (27/2)√2 , og trekantens areal er da

T = (9/2)·√2 · (27/2)·√2 = 27·9/2 = 243/2 = 121,5


Svar #5
01. september 2010 af lisabella (Slettet)

jeg får a= 9 b=9 og c=18 og s= 18 så bliver arealet 0 hvorfor??


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5 -- Det er ikke de korrekte sidelængder, jvf. #4. Den trekant, du skitserer i #5 falder sammen til et liniestykke, idet a+b=c, så det er klart, at den har arealet 0. Men opgavens trekant har nogle andre sidelængder. Bemærk, at punkternes koordinater involverer både x, y, og z. For at finde afstanden mellem (-9,0,0) og (0,9,0), skal vi regne

d = √[(x1-x2)2 + (y1-y2)2 + (z1-z2)2] = √(92 + 92 + 02) = 9√2


Svar #7
01. september 2010 af lisabella (Slettet)

hvis man finder to retningsvektor vektor AB og vektor AC kan man bruge det til noget


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, du kan finde længderne af dem. Og længden af vektoren AB×AC er lig med arealet af det af de to vektorer udspændte parallelogram, dvs. det dobbelte af trekantens areal.


Skriv et svar til: haster!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.