Matematik

vektorer i rummet

02. september 2010 af elissa92

Der er givet to vektorer:

a= -2 over 6 over 19                  b= -3 over 9 over 15

Undersøg, om de to vektorer er parallelle..

Hvilken formel er det jeg skal bruge for at undersøge det?

På forhånd tak..


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Altså

a = (-2 ; 6 ; 19)  og b = (-3 ; 9 ; 15) .

Hvis vektorproduktet a×b = 0 (nul-vektoren), er vektorerne parallelle.


Svar #2
02. september 2010 af elissa92

ja det ved jeg :) men hvilken formel er det så jeg skal bruge??


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 -- Beregn vektorproduktet a×b .


Svar #4
02. september 2010 af elissa92

okay mange tak for det :D


Svar #5
02. september 2010 af elissa92

Jeg fik svaret til at være 1.. Hvad betyder det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5 -- Svaret er en vektor, ikke et tal. Det betyder, at du ikke har regnet krydsproduktet ud.


Svar #7
02. september 2010 af elissa92

men er det ik den formel jeg skal bruge?:

cosV=(x1 * x2 + y1 * y2 + z1*z2)/(længde a * længde b)

Hvis det ik er den, hvilken skal jeg så bruge?

det er til imorgen :(


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7 -- Du bruger en formel om skalarproduktet ab af to vektorer. Jeg har talt om vektorproduktet a×b .


Skriv et svar til: vektorer i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.