Matematik

Manglende tal

04. september 2010 af xIraqisteve (Slettet) - Niveau: 8. klasse

                              Procent af mulige seere:

Tv2/Nord               21,0

Tv2/Midt-Vest       1,5

Tv2/Østjylland      19,4

Tv2/Syd                  20,5

Tv2/Fyn                  25,0

Tv2/Øst                  25,9

Tv2/Bornholm      (manglende tal)

Tv2/Lorry               13,8

 ____________________________

I alt                         19,4

Hvordan finder man det manglende tal?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2010 af PMxD (Slettet)

hmm, synes der mangler noget der beskriver hvad det i alt står for.. men går ud fra det er gennemsnittet?

for at finde ud af hvad gennemsnittet er, tager man alle de tal du har opstillet og lægger sammen, og dividerer med antal steder. så får du gennemsnittet.

så nu har du gennemsnittet, så tager du det og ganger med antal steder, og derefter trækker de tal fra du allerede har. det tal der er tilbage er det manglende tal.

men det er jo kun hvis det altså er gennemsnittet de 19,4 står for.. :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. september 2010 af ramme2 (Slettet)

(21+1,5+19,4+20,5+25+25,9+TV2(BORNHOLM) +13,8) / 8   = 19,4   tallene lægges sammen, der dividers med 8 og det antal sættes lig med gennemsnittet på 19,4 

  21+1,5+19,4+20,5+25+25,9+TV2(BORNHOLM) +13,8 = 19,4*8     Der ganges med 8 på hver side af lighedstegnet. Dermed er der ikke længere en brøk

TV2 (bornholm) = 155,2 - 21 -1,5-19,4 - 20,5 - 25 - 25,9 - 13,8     TV2 (bornholm) hvis gennemsnit vi skal finde isoleres. Tallene flyttes over på den anden side af lighedstegnet og ændrer dermed fortegn .  Læg sammen og træk fra og du har dermed fundet gennemsnittet for det manglende tal.  


Svar #3
04. september 2010 af xIraqisteve (Slettet)

 Mange tusind tak Ramme2


Skriv et svar til: Manglende tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.