Matematik

angiv f'(x0)

04. september 2010 af Rozim (Slettet)

har brug for noget hjælp til denne ligning: 

jeg skal angive f'(x0) ; er det ikke det samme som at sige 'differentier?

stykket er: 

f(x)= x1/2 (-2x + 7)


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. september 2010 af Anders521

Hej Rozim,

bemærk at  f ' (x0) er tal og ikke en funktion. Så snart du har indsat et tal x0 ind i din funktion f , så spytter den også et tal ud. Du skal først differentierer din funktion og dernæst indsætte x0 i den afledede funktion f ' .

Mvh. Anders


Svar #2
04. september 2010 af Rozim (Slettet)

Hej med dig. :) 

jeg er ikke helt med :') hvilke tal skal jeg sætte ind?


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. september 2010 af mathon

       f(x)= x1/2 · (-2x + 7)

       f '(x) = 1/(2√(x))·(-2x + 7) + √(x)·(-2)

       f '(x) = (-2x + 7)/(2√(x))  -  2√(x)

       f '(x) = (-x + (3/2))/√(x)


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. september 2010 af mathon

rettelse

       f '(x) = (-x + (7/2))/√(x) - 2√(x)


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. september 2010 af Anders521

Hej igen Rozim,

bemærk svar#3.  Mathon differentierer din funktion f, hvilket er det første du skal gøre, og dernæst indsætter du tallet x0. Du spørger om hvilket tal der er tale om. Eftersom du ikke har angivet hvad tallet x0 er ( er det 3, 45, eller 12.987, ...), er det kun dig der som kan svare på det spørgsmål. Husk at notationen x0 betegner ( som regel) et uspecificeret tal. Hvis der i din  opgave står at x0=12, så er det tallet 12 du skal indsætte i afledede funktionen f ' . Håber det hjalp en smule.

Mvh. Anders

P.S. vedr. Mathons udregning så har jeg derimod fået et andet svar, nemlig f ' (x) = 7/2*sqrt(x)-3*sqrt(x), meeen måske er det forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. september 2010 af mathon

det svar er ikke rigtigt
da
         f '(x) = (-x + (7/2))/√(x) - 2√(x) = (-x - 2x + (7/2))/√(x) = (3,5-3x) / √(x)


Brugbart svar (1)

Svar #7
04. september 2010 af Anders521

Hej Rozim,

så nu har du åbenbart to forskellige svar på hvad din afledede funktion bør være.  Hvad får du? Her er hvordan jeg gør det: Jeg omskriver din funktion til

f(x)= 7*x^(1/2) - 2*x^(3/2)  her ganger jeg kvadratroden af x ind i parantesen

f ' (x) = 7*(1/2)*x^(-1/2) - 2*(3/2)*x^(1/2) = 7/2*sqrt(x) - 3*sqrt(x).

Mvh. Anders


Svar #8
04. september 2010 af Rozim (Slettet)

Hej igen

Jeg prøvede at regne det selv og fik: ((-4x - 2x -7) / (2 sqr x) = ((- 6x - 7) / (2* sqr x)

hmm.. 


Svar #9
04. september 2010 af Rozim (Slettet)

Jeg sagde følgende:

x1/2 * (- 2x+7) =

x1/2 * (-2) + (-2x + 7) * (1/  2* sqr x )

((-2x 1/2 * 2* sqr x - 2x -7) / (2 * sqr x) = ((- 4x - 2x - 7) /( 2* sqr x))

= ((-6x - 7) / (2 * sqr x)  


Svar #10
04. september 2010 af Rozim (Slettet)

#5: Der står faktisk ikke nogen tal. I opgaven står der kun 'Du skal angive f '(x0) i hvert af følgende tilfælde.'

//tak til dig og mathon fordi I gider at hjælp mig :) 


Skriv et svar til: angiv f'(x0)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.