Matematik

parallelogram

04. september 2010 af Lividia (Slettet)

jeg skal konstruere et paraellogram hvor:

BD= 8 cm

CD= 3,4 cm

BC= 3,5

jeg startede med at tegne den hvor BC var den øverste streg, og AD nederste, men jeg kan ikke få BD til at være 8 cm. Er der nogen der kan forklare mig hvad jeg gør forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du har de tre sider i ΔBCD og kan derfor konstruere trekanten. Da ABCD er et parallelogram, kender du også siderne |AB| = |CD| og |AD| = |BC| og du kan nu også konstruere ΔABD ud fra de tre sider i denne trekant.


Skriv et svar til: parallelogram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.