Matematik

cirkelligning

04. september 2010 af 215 (Slettet)

har på fornemelsen at denne er forkert, er den det ?

http://myupload.dk/handleupload/0985537ae04c1b18d60c66f 9df40138e1283620090
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at give det fuldstændige link. Hvis du taster et space efter linket, laver Portalen det om til et link, så vi ikke behøver kopiere det ind i et andet browservindue.


Svar #2
04. september 2010 af 215 (Slettet)

jeg uploader den her


Svar #3
04. september 2010 af 215 (Slettet)

 Her er den

Vedhæftet fil:mat opgave.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen (for denne cirkel) er

3x2 -12x +3y2 -6y -12 = 0 .

Her skal vi komplettere så vi får ligningen på formen (x-a)2 + (y-b)2 = r2 , altså

3(x2 -4x + 22) + 3(y2 -2y +12) -3·4 -3·1 -12 = 0, eller

3(x -2)2 + 3(y -1)2 = 12 + 12 + 3 = 27 , eller

(x -2)2 + (y -1)2 = 32 .

Heraf aflæses cirklens centrum til (2; 1) og den radius til r = 3.


Svar #5
04. september 2010 af 215 (Slettet)

 forstår ikke helt hvordan du fjerne 3( .. ?


Svar #6
04. september 2010 af 215 (Slettet)

 altså... jeg for den til at så sådan ud..


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Din ligning

3(x-2)2 + 3(y-1)2 = 12+1+4

er ikke korrekt. Du har ikke kvadratkompletteret korrekt.

I stedet for 1+4 skal der lægges 3·22 + 3·12 = 15 til på hver side. Man kommer af med faktoren 3 ved at dividere på hver side med 3:

3(x-2)2 + 3(y-1)2 = 12 + 12 + 3 = 27

(x-2)2 + (y-1)2 = 27/3 = 9 = 32


Svar #8
04. september 2010 af 215 (Slettet)

 kunne du hjælpe med 2 andre opgaver via PM ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8 -- Det er da en mulighed.


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. september 2010 af mette48 (Slettet)

3x2 -12x +3y2 -6y -12 = 0                         dividerer med 3

x2-4x+y2-2y-4=0

x2-4x+22+y2-2y+12=22+12+4

(x-2)2+(y-1)2=32

centrum (2,1) radius 3


Skriv et svar til: cirkelligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.