Matematik

integralregning

05. september 2010 af diamante (Slettet) - Niveau: A-niveau

 hej jeg har en opgave der lyder således:

I en model for glukoseindholdet i blodbanen hos en person er g(t) mængden af glokose (målt i mg), der er absorberet fra mave/tarmsystem t timer efter intagelsen af glukose. Det oplyses, at:

g ' (t) = 675000*t*e-3t , t er enten større eller lig med 0 og mindre eller lig med 4.

og g(0) = 0

a) hvor meget glukose er der ifølge modellen absorberet fra mave/tarmsystemet 4 timer efter indtagelsen af glukose.

Her ville jeg  mene at jeg bare skulle integrere g '(x). Men når jeg gør dette får jeg:

g(t) = -75000*(3*t+1)*e-3t

og her giver g(0) ikke 0. Hvad gør jeg forkert ????????????


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. september 2010 af kieslich (Slettet)

g(t) = -75000*(3*t+1)*e-3t  + k   husk konstanten   Brug nu at g(0) = 0 til at bestemme k.



Svar #2
05. september 2010 af diamante (Slettet)

når ja :) mange tak.


Skriv et svar til: integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.