Matematik

harmonisk svingning monotoniforhold

05. september 2010 af annarosenvang (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

 jeg har en funktion:

f(t) = 9,087 sin(1,108t + 6,875)   ,   t [-1 ; 3]

jeg skal bestemme monotoniforhold og lokale ekstrema for funktionen. 

Og derudover værdimængden.

Mit bud er at jeg først differentiere funktionen: f'(t) = 10,0684*cos(1,108*t + 6,875)

og dernæst sætter f'(t) = 0 

men jeg kan ikke få det ind på lommeregneren med [-1;3]

er der nogen der kan hjælpe mig om jeg er på rette vej, og hvad skal jeg mere gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2010 af Krabasken (Slettet)

Du har fundet f'(t) = 10,0684*cos(1,108*t + 6,875) =0

Det kræver, at parentesen = 0, altså cos(1,108t+6,875) = 0

1,108t+6,875 = pi/2 + n * pi eller t = (pi/2 + n * pi - 6,875) / 1,108

Det eneste t, der ligger i dit interval er t = 0.88355743          (for n = 2)

f ' t er < 0 for -1 < x < 0.88355743 og < 0 for 0.88355743 < x < 3

Fortsæt selv -


Skriv et svar til: harmonisk svingning monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.