Matematik

To ligninger med to ubekendte: Hvordan gør man, når de begge er brøker?

05. september 2010 af AStrandfelt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har følgende to ligninger fra bogen Mat AB1, opgave 245a:

Ligning 1: (x-2)/3 + (y+1)/2 = 3

Ligning 2: (x-1)/2 + (y+3)/3 = 4

Dem har jeg så lavet fællesnævner på, men kan ikke komme videre fra følgende:

Ligning 1: (2x-4+3y+3)/6 = 3

Ligning 2: (3x-3+2y+6)/6 = 4

Hvad gør jeg nu? Hvordan kan jeg trække dem fra hinanden, når de er brøker? Det har jeg ikke prøvet før. :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. september 2010 af jeuer574 (Slettet)

gang nævneren ud .. altså gang med 6 på hver side af lighedstegnet og så videre derfra :)


Skriv et svar til: To ligninger med to ubekendte: Hvordan gør man, når de begge er brøker?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.