Matematik

andengrads ligninger

06. september 2010 af Podr (Slettet) - Niveau: B-niveau

a) "Bestem værdien af k, så ligningen x^2 + 4x + k = 0 får præcis én løsning. Bestem derefter løsningen.

Facit listen sidder omme bag i bogen og giver "k =  4, løsningen er så x = -2"

Jeg kan bare ikke få det her til at passe på nogen måde.. Nogen der kan forklare hvordan?

b) "Opløs, hvis det er muligt, følgende andengradspolynomier i faktorer"

F(x) = 2x^2 + 12x +18

igen facitlisten.. f(x) = 2(x+3)^2

Kan heller ikke her se hvordan de kan få det til det.. Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2010 af Isomorphician

a) "..præcis én løsning" = sæt diskriminanten lig 0 og løs

b) Genopfrisk dine kvadratsætninger.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2010 af Anders521

Hej ( ... ),

mht. a: faktisk giver det mening at k=4 sådan at den eneste løsning er x=-2. Da k=4 er ligningen x^2 + 4x + 4=0, hvilket kan skrives som (x+2)(x+2)=0 eller (x+2)^2 = 0. Heraf ser du at den eneste løsning er x=-2. Men at finde frem til løsningen, skal du først finde roden til ligning vha. en formel. 

mht.  b: bemærk at F kan skrives som F(x)= 2*(x^2 +6x+9), hvilket er det samme som F(x)=2*(x+3)^2.

Mvh. Anders 


Skriv et svar til: andengrads ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.