Matematik

integral :(

06. september 2010 af missunknow (Slettet)

En funktion f er bestemt ved


f(x)=4x^3-8x^2+4x

-     Bestem en ligning for tangenten t til grafen for f i punktet P(1/2,f(1/2) ).

Det oplyses at t og grafen for f har netop to punkter fælles. Grafen for f og t afgrænser en punktmængde M der har et areal.

-     Bestem arealet af M.
 

Er der nogen som kan hjælpe mig med denne opgave? jeg har desværre ikke en grafregner pt, og derfor kan jeg ikke tegne det ind.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2010 af NejTilSvampe

 tangentensligning er 

y = f'(x0)(x-x0) + f(x0)

hvor x0 = 1/2

til arealet:

find skæringen mellem y og f(x), altså tangenten og din funktion. Det er hhv. din øvre og nedre grænse i integralet, som vi lige kalder a og b.

så finder du  M = | ∫ab (f(x)-y) dx |


Svar #2
06. september 2010 af missunknow (Slettet)

/: det forstår jeg altså ikke..


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2010 af NejTilSvampe

step 1:

find f'(x) - gør du ved at differentiere f(x)

step 2:

find f'(½) - gør du ved at sætte ½ ind på x's plads i f'(x) som du fandt i step 1.

step 3: 

Find f(½) - ved at sætte ½ ind på x's plads i f(x), altså din oprindelige funktion. (gør det evt. som step 1, det ligemeget)

step 4:

sæt ind i :  y = f'(½)*(x-½) + f(½)  og sæt 2 streger under for at angive facit.


Svar #4
08. september 2010 af missunknow (Slettet)

#3:

jeg får det til:

y = (32) * (x - ½) + (-6)

er det rigtigt ?


Skriv et svar til: integral :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.