Matematik

differentialkvotienten

06. september 2010 af Lillozz (Slettet)

Bestem differentialkvotienten til funktionen f(x)=x^2   
uden hjælpemidler

Hvordan løser jeg den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Differentier funktionen f(x) = x2 . Benyt den generelle regel (xn)' = n·xn-1 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2010 af NejTilSvampe

Tretrinsregelen.

1.   Δy / Δx = ( f(x-Δx) + f(x) ) / Δx 

2.   Reducer

3.   Δy/Δx --> dy/dx for Δx --> 0 

-----------------------------------------------

Hvis du har bevist  (xn)' = n*xn-1   kan du eventuelt bruge den istedet.


Svar #3
06. september 2010 af Lillozz (Slettet)

Jeg forstår det ikke.


Skriv et svar til: differentialkvotienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.