Matematik

Harmoniske svingninger - Hjælp plezz

06. september 2010 af Gomar (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa, jeg er igang med en matematik opgave, som har vært ved. Nogen der kan hjælpe?

Du har givet funktionen: f(t)=0,3·sin(π·t)
Du skal bestemme svingningstiden el. perioden
t, når funktionen første gang har maksimum.
t, når funktionen første gang har minimum.
 

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Svingningstiden T er perioden for funktionen , sådan at

f(t) = f(t+T) for alle t .

Find maksimum og minimum for funktionen. Dvs. se på løsninger til ligningen f'(t) = 0 .
 


Svar #2
07. september 2010 af Gomar (Slettet)

Jeg forstår det ikke helt med det der svingningstiden. Er der ikke en anden måde, at gøre det på?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 -- Hvad er perioden for funktionen sin(x) ?


Svar #4
07. september 2010 af Gomar (Slettet)

f(t)=0,3·sin(π·t)
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4 -- Prøv nu at besvare mit spørgsmål i #3.


Skriv et svar til: Harmoniske svingninger - Hjælp plezz

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.