Matematik

løs andengradsligning .. HJÆLP

06. september 2010 af studerende20 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Påstand: y=2x^2 - 12x+ 19 er det samme som y=2*(x-3)^2 + 1
Vis at det er rigtigt, ved at gange parenteserne ud i y= 2*(x-3)^2 +1


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2010 af leoemil (Slettet)

start med (x-3)^2

generelt gælder det at: (a-b)^2 = a^"2 + b^2 - 2ab

dvs.

(x-3)^2 = (x^2 + 3^2 - 2*3*x)

heraf

2*(x-3)^2 = 2x^2 + 18 - 12x

og 2*(x-3)^2 + 1 = 2x^2 - 12x + 19


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2010 af MathTeacher (Slettet)

Først skal du bruge kvadratsætningen: (a-b)² = a² + b² - 2ab

Det giver (x-3)² = x²+9-6x

Dette skal du så gange med 2, da hele parentesen er ganget med 2...

Dette giver: 2x²+18-12x

Nu må du ikke glemme, at i det oprindelige udtryk stod +1 til sidst. Den skal du lægge til, og det giver:

2x²-12x+19, når man rydder lidt op og sætter det i en pæn rækkefølge.


Svar #3
06. september 2010 af studerende20 (Slettet)

Hvor er det perfekt .. tak skal du have (- :


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2010 af MathTeacher (Slettet)

Det var da så lidt... Går du i stå i 2. gradsfunktionerne, kan der være hjælp at hente her:

(Link fjernet pga. dødt link. Mvh. Studieportalen.dk)


Skriv et svar til: løs andengradsligning .. HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.