Matematik

hjælp til differation

07. september 2010 af Kllinky (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

er den en der kan hjælpe mig med at differantiere dette udtryk som jeg har opstillet:

f(x)= ( 2+(x2/300) ) * (300/x) + 126.40 * (300/x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2010 af Duffy

d/dx(( 2+(x2/300) ) * (300/x) + 126.40 * (300/x))


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2010 af mikk0384 (Slettet)

Det du skal starte med at gøre er at gange dine paranteser ud:

f(x)= 2*(300/x) + (x2/300) * (300/x) + ((126.40 * 300)/x)

f(x)= 600/x + x + 37920/x = x + 38520/x

Derfra burde resten være ligetil.

Mvh

Mikkel Højbak


Svar #3
07. september 2010 af Kllinky (Slettet)

jeg har ikke noget der skal ganges ud da der står (2 + (300/x) ).. men jeg har selv fundet ud af hvordan jeg kan finde resultatet. ellers mange tak


Skriv et svar til: hjælp til differation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.